Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλητικός ο Έντι Ράμα για τον Βορειοηπειρώτη: Να ευχαριστείτε τον Θεό που σκοτώσαμε έναν εξτρεμιστή τρελό

Προκλητικός ο Έντι Ράμα για τον Βορειοηπειρώτη: Να ευχαριστείτε τον Θεό που σκοτώσαμε έναν εξτρεμιστή τρελό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα, Κωνσταντίνος Κατσίφας,

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, υπεραμύνεται της στάσης που τήρησαν οι αλβανικές διωκτικές Αρχές, οι οποίες σκότωσαν τον 35χρονο Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα. Στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την Αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».

Δεν μας εξήγησε όμως ο ελληνικής καταγωγής Αλβανός πρωθυπουργός πόσες σφαίρες χρειάζονται οι αστυνομικοί του για να σκοτώσουν έναν «τρελό».

Ιδίως όταν η μία βρίσκει θώρακα και η άλλη κεφάλι, με τα αλβανικά ΜΜΕ να προλαβαίνουν να τον «ακούσουν» να λέει πριν ξεψυχήσει «ζήτω η Ελλάς».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν ήταν μεθυσμένος όταν έγραψε το κατάπτυστο tweet.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του υπουργείου Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, το οποίο εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό αλλά και για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του θέματος από τη χώρα μας.

«Οι περιστάσεις έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Αλβανίας.

»Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο στις δυνάμεις ασφαλείας μας, αλλά μιλά για απαράδεκτη απώλεια της ζωής.

»Διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι ένα ασφαλές και ήσυχο μέρος για όλους τους πολίτες της, χωρίς διάκριση συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της ελληνικής εθνικότητας».

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η Αλβανία δεν υπονομεύει τη μέχρι τώρα εξομάλυνση των διμερών μας σχέσεων.

Το TRIBUNE ζητά να μεταβεί άμεσα Έλληνας ιατροδικαστής στην Αλβανία. Οι αλβανικές Αρχές, βαθιά βουτηγμένες στη διαφθορά, δεν εγγυώνται καμία αλήθεια.

Σχετικά άρθρα