Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαχμούντ Αμπάς: Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ «δεν θα περάσει»

Μαχμούντ Αμπάς: Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ «δεν θα περάσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Ντόναλντ Τραμπ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι,

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς υποσχέθηκε εκ νέου σήμερα ότι θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε ειρηνευτική πρόταση για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύρραξης, που θα προερχόταν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την «πιο επικίνδυνη φάση» της ιστορίας τους, δήλωσε ο Αμπάς, αναφερόμενος σε μια σειρά αμφιλεγόμενων αποφάσεων που έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος, κυρίως την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο Μαχμούτ Αμπάς έκανε τις δηλώσεις αυτές σε μια σπάνια σύγκληση του Κεντρικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου, ενός οργάνου του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν «παγώσει» τις σχέσεις με τη διοίκηση Τραμπ, που πρέπει να προτείνει ένα ειρηνευτικό σχέδιο εντός των επόμενων μηνών.

Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης συνέκρινε εξάλλου την επικείμενη ειρηνευτική πρωτοβουλία των ΗΠΑ με τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ του 1917, μέσω της οποίας η βρετανική κυβέρνηση δήλωνε ευνοϊκά διακείμενη στην εγκαθίδρυση στην Παλαιστίνη μιας «εθνικής εστίας για τον εβραϊκό λαό».

«Άμα η Διακήρυξη του Μπάλφουρ πέρασε, αυτή η συμφωνία δεν θα περάσει» τόνισε ο Αμπάς.

«Μιλάνε συνεχώς για τη συμφωνία του αιώνα και λένε ότι θα την παρουσιάσουν σε έναν ή δύο μήνες» επισήμανε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι οι ενέργειες του Αμερικανού προέδρου ισοδυναμούν με την επιβολή μιας συμφωνίας μονομερώς.

Σχετικά άρθρα