Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε κουρδικές θέσεις δυτικά της Κόμπανι στη βόρεια Συρία

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε κουρδικές θέσεις δυτικά της Κόμπανι στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε κουρδικές θέσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU, οι Τούρκοι βομβάρδισαν θέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Στόχος των τουρκικών βομβαρδισμών ήταν η περιοχή Ζορ Μαγκάρ που βρίσκεται στα δυτικά της μαρτυρικής πόλης Κόμπανι στα βόρεια της Συρίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, σκοπός των επιδρομών, ήταν η πρόληψη «τρομοκρατικής δράσης».

Πρόκειται για άκρως ανησυχητική κλιμάκωση που σημειώνεται μία ημέρα μετά την τετραμερή σύνοδο κορυφής στην Κωνσταντινούπολη για το συριακό, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Τουρκίας.

Ας ευχηθούμε ότι Γάλλοι και Γερμανοί δεν έδωσαν κάποιο πράσινο φως στους Τούρκους να χτυπήσουν τους Κούρδους, διότι αυτό θα αποτελεί μεγάλη προδοσία στον κοινό αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στις τζιχαντιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, τις οποίες μάχονται οι Κούρδοι και υποστηρίζει η Τουρκία.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα