Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε το Σάββατο θέσεις των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε το Σάββατο θέσεις των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο συριακός αραβικός στρατός εξαπέλυσε το Σάββατο το απόγευμα σφοδρό βομβαρδισμό με το πυροβολικό του σε θέσεις των τζιχαντιστών που παραμένουν στη λεγόμενη «αποστρατικοποιημένη ζώνη» περιμετρικά της επαρχίας της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή από την επαρχία Χάμα, ο στρατός έπληξε τις θέσεις των τρομοκρατών κοντά στην κωμόπολη Λαχάγια.

Η 4η Μεραρχία του συριακού στρατού βομβάρδισε με πυρά πυροβόλων και πυραύλους εδάφους-εδάφους τους τζιχαντιστές.

Οι κυβερνητικοί ισχυρίζονται ότι εξαπέλυσαν την επίθεση στους τζιχαντιστές απαντώντας σε δική τους προηγούμενη επίθεση.

Αν και στις 17 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν συμφώνησαν στο Σότσι τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης περιμετρικά της επαρχίας της Ιντλίμπ, οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα αρνούνται να αποσυρθούν.

Η Τουρκία κανονικά είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει την αποστρατικοποίηση, μιας και έχει αναπτύξει στρατεύματα κατοχής στην Ιντλίμπ (υποτίθεται ειρηνευτικές δυνάμεις), αλλά ενάμιση μήνα μετά το Σότσι τα τουρκικά στρατεύματα όχι μόνο δεν έχουν κινηθεί κατά των τζιχαντιστών αλλά σε πολλές περιπτώσεις τους κάνουν και «πλάτες» για να εξαπολύουν επιθέσεις στις κυβερνητικές θέσεις.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η παρωδία συνάντηση κορυφής στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Τουρκίας, με θέμα την ειρήνευση στη Συρία και το μέλλον της Ιντλίμπ. Επρόκειτο για μια φάρσα ρωσικής έμπνευσής που υλοποίησε ο Ερντογάν, με Μέρκελ και Μακρόν να τη νομιμοποιούν με τον ποιο επικίνδυνο τρόπο.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα