Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Times: Ξεκινάει το παιχνίδι διαδοχής της Άνγκελα Mέρκελ

Times: Ξεκινάει το παιχνίδι διαδοχής της Άνγκελα Mέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Times, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εκλογές, Έσση,

Το CDU θα χάσει το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ενώ για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που ο κυβερνητικός συνασπισμός καταρρεύσει, έκανε λόγο η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, από τα πλέον επικρατέστερα ονόματα στη λίστα διαδοχής της Μέρκελ, αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Times.

«Δεν είναι δυσαρεστημένη μόνο η δεξιά πτέρυγα του CDU.

»Και οι προοδευτικοί ανησυχούν και θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό απ’ ό, τι έκαναν μέχρι τώρα», σημειώνει ο καθηγητής Τίμο Λοτσόκι του Davidson College.

Σύμφωνα με τον Economist, «απώλειες για το CDU στις εκλογές της Έσσης μπορεί να προκαλέσουν τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού».

Ένα άσχημο αποτέλεσμα για το SPD θα σημαίνει, πως θα αυξηθούν οι πιέσεις προς την ηγεσία του κόμματος, για να εγκαταλειφθεί ο συνασπισμός με τη Μέρκελ.

Όσο για τη Μέρκελ, πληθαίνουν οι φήμες πως σε περίπτωση που επικρατήσει το χειρότερο σενάριο και ο Μπουρνιέ, o στενός της σύμμαχος, απομακρυνθεί από την πρωθυπουργία στην Έσση, τότε η κυβέρνησή της θα καταρρεύσει, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, προσθέτει, παρά τις αδυναμίες των κομμάτων του συνασπισμού, είναι σημαντικοί οι λόγοι για τους οποίους ο συνασπισμός θα παραμείνει στη «θέση» του, προς το παρόν τουλάχιστον.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα διαδοχής της Μέρκελ.

Και το SPD έχει παρόμοια προβλήματα. Επιπλέον ούτε το CDU ούτε το SPD θέλουν να αντιμετωπίσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους σε νέες εκλογές.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα στην Έσση θα αποτελέσει κρίσιμη ετυμηγορία για την κυβέρνηση της Μέρκελ.

Σχετικά άρθρα