Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο δήμος Βαρκελώνης ζητά την κατάργηση της μοναρχίας στην Ισπανία

Ο δήμος Βαρκελώνης ζητά την κατάργηση της μοναρχίας στην Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαρκελώνη, Ισπανία, Καταλονία, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Σε μία κίνηση που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και επαναστατική προχώρησε την Παρασκευή ο Δήμος της Βαρκελώνης.

Με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο της καταλανικής πρωτεύουσας ζήτησε την κατάργηση της μοναρχίας, θεσμού που αποτελεί τοτέμ για την ισπανική κοινωνία.

Στο εν λόγω ψήφισμα, που εγκρίθηκε με 29 ψήφους σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων, γίνεται λόγος για «ξεπερασμένο και αντιδημοκρατικό θεσμό» ενώ παράλληλα η στάση του βασιλιά Φιλίππου στην Καταλανική κρίση του Οκτωβρίου του 2017 χαρακτηρίστηκε «εχθρική εναντίον μέρος του λαού που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί».

Η δημοτική σύμβουλος Αλμπέρτο Φερνάντες, που πρόσκειται στο δεξιό και φιλομοναρχικό κόμμα, εξέφρασε από την πλευρά της τη λύπη της για το γεγονός ότι η δήλωση εγκρίθηκε ακόμη και τη ψήφο του δημάρχου της πόλης ενώ η Κάρμεν Αντρές του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος έσπευσε να ισχυριστεί ότι δεν έχει υπογράψει το σχετικό κείμενο.

Η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου τέλος ενέκρινε και ψήφισμα που αξιώνει την απελευθέρωση όσων Καταλανών πολιτικών παραμένουν στις φυλακές μετά την κρίση του περασμένου Οκτωβρίου και το δημοψήφισμα του οποίου το αποτέλεσμα δεν ίσχυσε ποτέ.

Σχετικά άρθρα