Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Τραμπ αφήνει «περιθώριο» σε κατασκόπους να τον παρακολουθούν

Πώς ο Τραμπ αφήνει «περιθώριο» σε κατασκόπους να τον παρακολουθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για iPhone, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Κινητά Τηλέφωνα, Ντόναλντ Τραμπ,

Οι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ τον έχουν προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη. Ο Αμερικανός πρόεδρος όμως επιμένει.

Παλιούς φίλους, συνεργάτες επιχειρηματίες και άλλους έμπιστους συνεργάτες εξακολουθεί πεισματικά να τους τηλεφωνεί από το προσωπικό του iPhone δίνοντας το ελεύθερο στους Κινέζους και τους Ρώσους κατάσκοπους να παρακολουθούν τις προσωπικές συνομιλίες του.

Την εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ αναλύουν σε εκτενές δημοσίευμά τους οι «New York Times», όπου παρατίθενται αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, στον Αμερικανό πρόεδρο έχει συσταθεί επανειλημμένως αντί του προσωπικού του τηλεφώνου να χρησιμοποιεί την ασφαλή γραμμή του Λευκού Οίκου.

Εκείνος ωστόσο μοιάζει να μην ακούει, με αποτέλεσμα στον Λευκό Οίκο να εύχονται αν μη τι άλλο να μη συζητάει απόρρητα θέματα ή να μη μοιράζεται τέτοιου είδους πληροφορίες από το κινητό του τηλέφωνο.

Στόχος της παρακολούθησης, αναφέρουν οι «New York Times», είναι να σταματήσουν κάπως τον Τραμπ από τον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο που έχει ανοίξει με την Κίνα.

Οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες ελπίζουν προφανώς ότι μαθαίνοντας όλο και περισσότερα για τη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου θα μπορέσουν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους του περιβάλλοντός του για να του ασκήσουν επιρροή.

Η επιχείρηση των Ρώσων πάλι είναι λιγότερο περίπλοκη, πιθανότατα λόγω της πιο στενής σχέσης του Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να κυκλοφορεί με τρία iPhones, εκ των οποίων μόνο τα δύο του παρέχουν προστασία, η οποία περιορίζει την ικανότητα των άλλων να παρακολουθούν τις επικοινωνίες του ή να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες της συσκευής.

Η τρίτη συσκευή του Τραμπ είναι μία συσκευή που δεν διαφέρει σε τίποτα εκείνες που χρησιμοποιούν οι πολίτες σε όλο τον κόσμο καθημερινά.

Ο λόγος για τον οποίο εκτιμάται ότι την προτιμά είναι διότι σε αυτήν μπορεί να αποθηκεύει τις επαφές του.

Είναι ωστόσο εύκολο να υποκλέπτονται συνομιλίες καθώς η αμερικανική ή άλλες κυβερνήσεις ταξιδεύουν ανάμεσα σε πύργους κινητής τηλεφωνίας και δορυφόρους.

Επιπλέον, η παρακολούθηση των τηλεφώνων των ηγετών θεωρείται σήμερα από τις πιο αποτελεσματικές μορφές σύγχρονης κατασκοπείας.

Σχετικά άρθρα