Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρομο-δέματα: Στη Φλόριντα αναζητούν τον αποστολέα

Τρομο-δέματα: Στη Φλόριντα αναζητούν τον αποστολέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαϊάμι, Τρομοκρατία, Φλόριντα,

Σε ένα ταχυδρομείο κοντά στο Μαϊάμι της Φλόριντα επικεντρώνονταν οι έρευνες των αμερικανικών αρχών την Πέμπτη το βράδυ, σε έναν αγώνα δρόμου να βρεθεί ποιος βρίσκεται πίσω από τις 10 αυτοσχέδιες βόμβες που εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες σε Δημοκρατικούς και επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στις διάθεσή τους οι αρχές δείχνουν τη Φλόριντα ως πιθανή αφετηρία όλων των ύποπτων δεμάτων.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν τους μηχανισμούς σαν «ζωντανές» βόμβες και όχι σαν φάρσα, υποστηρίζει ο Τζέιμς Ο’Νιλ, διευθυντής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, όπου εντοπίστηκαν δύο ύποπτα πακέτα.

Ο τρόμος των ύποπτων δεμάτων άρχισε να εξαπλώνεται από τη Δευτέρα το απόγευμα, όταν το πρώτο δέμα με εκρηκτικά εντοπίστηκε στην αλληλογραφία του δισεκατομμυριούχου – και μεγάλου δωρητή των Δημοκρατικών – Τζορτζ Σόρος.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, όπως αποκάλυψαν κυβερνητικές πηγές στο Reuters, εκτιμάται ότι κατασκευάστηκαν βάσει απλών οδηγιών που κυκλοφορούν ευρέως στο Ίντερνετ.

Εικάζεται επίσης ότι όλα τα πακέτα, τα οποία εντοπίστηκαν προτού φθάσουν στα χέρια των παραληπτών, πέρασαν από την ταχυδρομική υπηρεσία.

Κανένας μηχανισμός δεν εξερράγη και κανείς δεν χτύπησε, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στόχος ήταν κυρίως ο εκφοβισμός, σε μία μάλιστα τεταμένη περίοδο, δύο μόλις εβδομάδες από τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Τα πιο πρόσφατα πακέτα που εστάλησαν ήταν, το ένα στο εστιατόριο του ηθοποιού Ρόμπερτ ντε Νίρο, γνωστού για την άποψή του για τον Αμερικανό πρόεδρο, και το δεύτερο στον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Παρόμοια δέματα εστάλησαν επίσης στην πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον, στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στα γραφεία του CNN για λογαριασμό του πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, στον πρώην γενικό εισαγγελέα Έρικ Χόλντερ, στη βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Μαξίν Γουότερς.

Οδηγίες για εκκένωση του γραφείου της, στο Σαν Ντιέγκο, έλαβε επίσης και η βουλευτής των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις, αφότου ύποπτο δέμα εντοπίστηκε κοντά στο κτίριο.

Ομοίως συνέβη και στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο της επίσης βουλευτού των Δημοκρατικών Ντέμπορα Βάσερμαν Σουλς. Το συγκεκριμένο δέμα είχε αποδέκτη τον Χόλντερ. Η βουλευτίνα ωστόσο ήταν στη λίστα των ονομάτων επιστροφής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις επιθέσεις και δεσμεύτηκε να εντοπίσει τους δράστες. Επέρριψε ωστόσο την ευθύνη στα μέσα ενημέρωσης, αφήνοντας υπονοούμενα για «τις συνεχείς αρνητικές και συχνά ψευδείς επιθέσεις και ιστορίες».

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους κατηγορούν ευθέως τον Τραμπ και τη ρητορική μίσους, η οποία – υποστηρίζουν – μετουσιώνεται σε πράξεις βίας.

Σχετικά άρθρα