Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κενό γράμμα η συμφωνία Ερντογάν-Πούτιν στο Σότσι – Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν το ίδιο «τροπάρι» στην Ιντλίμπ

Κενό γράμμα η συμφωνία Ερντογάν-Πούτιν στο Σότσι – Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν το ίδιο «τροπάρι» στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο συριακός στρατός προετοιμάζεται να επιτεθεί στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Επικαλούμενο ως πηγή του Σύρο αξιωματικό-διοικητή στην πρώτη γραμμή, το Fars μεταδίδει ότι οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ αντί να αποχωρούν από την αποστρατικοποιημένη ζώνη, που συμφώνησαν Ερντογάν και Πούτιν στο Σότσι, ενισχύουν τις θέσεις τους, ενώ άρχισαν πάλι να εξαπολύουν επιθέσεις σε κυβερνητικές θέσεις.

Όπως είπε στο Fars ο ίδιος Σύρος διοικητής, η ένοπλη ισλαμική οργάνωση Ατζνάντ Αλ Σαμ ανέπτυξε δυνάμεις της κοντά σε ένα από τα τουρκικά φυλάκια στην Ιντλίμπ, σε μικρή απόστασή από την κωμόπολη Σαρμίν, και άνοιξε πυρ κατά των θέσεων του συριακού στρατού στην κωμόπολη Καφράγια.

Σύμφωνα με τα όσα συμφώνησαν Ερντογάν και Πούτιν στο Σότσι, ο τουρκικός στρατός όφειλε ο ίδιος να εκδιώξει τους ισλαμιστές από την περιοχή, αντί να τους αφήσει να αναπτυχθούν και να επιτεθούν στους Σύρους. Προφανώς και η συμφωνία δεν λειτουργεί και δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσει.

Στρατιωτική πηγή από την κωμόπολη Μαρντέχ δήλωσε στο Al Masdar News την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εκτίμηση του συριακού στρατού είναι ότι οι τζιχαντιστές δεν έχουν καμία πρόθεση να αποχωρήσουν από την αποστρατικοποιημένη ζώνη που συμφώνησαν Ερντογάν και Πούτιν.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα