Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκινητική εικόνα: Το βλέμμα του παιδιού που επέζησε από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα

Συγκινητική εικόνα: Το βλέμμα του παιδιού που επέζησε από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ναυάγια, Νότια Κορέα, Πλοίο Sewol,

Μια εικόνα που συγκινεί και προβληματίζει κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στη Ν. Κορέα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τα θύματα του ναυαγίου του πλοίου Sewol, που παρέσυρε στο θάνατο εκατοντάδες μικρούς μαθητές.

Πενήντα περίπου από τα 75 παιδιά που διασώθηκαν από το ναυάγιο στις 16 Απριλίου, εγκατέλειψαν τις σχολικές αίθουσες και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έχουν στόχο να πιέσουν το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας να υιοθετήσει έναν νόμο για τη διεξαγωγή μιας νέας ανεξάρτητης έρευνας για την τραγωδία, όπως έχουν ζητήσει οι συγγενείς των θυμάτων.

People carry boxes containing signatures of South Koreans petitioning for the enactment of a special law after Sewol ferry disaster, in Seoul

Περισσότερες μάλιστα από 3,5 εκατομμύρια υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί με αίτημα την υιοθέτηση του νόμου αυτού.

Από το φωτογραφικό υλικό ξεχωρίσει η εικόνα του μικρούλη επιζώντα της κεντρικής εικόνας.

«Ζητάμε να ειπωθεί η αλήθεια για τους άδικους θανάτους που υπέφεραν οι φίλοι μας», είπε ένα αγόρι που συμμετείχε στην πορεία, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Δεν ξέρουμε πολλά για τους νόμους, αλλά αν δεν κάνουμε αυτό, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να κάνουμε, οπότε ζητάμε να εκπληρωθεί η επιθυμία μας», πρόσθεσε.

s1

Από τους 476 επιβάτες και πλήρωμα που επέβαιναν στο Sewol, οι 339 ήταν μαθητές και καθηγητές από το λύκειο Ντανουόν που βρίσκεται στα περίχωρα της Σεούλ. Μόνο 172 άνθρωποι διασώθηκαν από το ναυάγιο, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί.

Οι μαθητές πέρασαν από τις πέτρινες πύλες του σχολείου και διέσχισαν μια λεωφόρο σιωπηλά.

Πολλοί εξ αυτών φορούσαν βραχιόλια που έγραφαν «Θυμηθείτε 0416», αναφερόμενοι στην 16η Απριλίου, αλλά και κίτρινα μαντήλια ή εσάρπες, καθώς με το χρώμα αυτό εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση αυτή.

Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν κίτρινες σημαίες, ενώ ένα πανό έγραφε: «Ρίξτε φως στους άδικους θανάτους των φίλων μας».

«Τα παιδιά μας πραγματοποιούν πορεία με τις αγνές καρδιές τους για να παρηγορήσουν τους γονείς των φίλων τους και να ζητήσουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την καταστροφή», δήλωσε ο Ο Τζι-γέον, πατέρας ενός από τους μαθητές που επέζησαν του ναυαγίου.

Τα παιδιά περπάτησαν ως ένα μικρό πάρκο όπου 15 συγγενείς των θυμάτων πραγματοποιούν απεργία πείνας για δεύτερη ημέρα, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τις αρχές να περάσει τον νόμο.

Σε κοντινό σημείο οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων έστησαν μια σειρά από κουτιά, καλυμμένα με κίτρινο χαρτί, τα οποία περιείχαν 3,5 εκατομμύρια υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί. Πολλές δεκάδες ενήλικες είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα πορεία προς το σημείο αυτό κρατώντας κίτρινες ομπρέλες.

Υπενθυμίζεται ότι 15 μέλη του πληρώματος του Sewol, μεταξύ αυτών και ο καπετάνιος, δικάζονται και είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες από αμέλεια ως ανθρωποκτονία. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Νότιας Κορέας αναζητούν εδώ και περισσότερους από δύο μήνες τον επικεφαλής της οικογένειας στην οποία ανήκει η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το πλοίο.

Οι οικογένειες των θυμάτων και επιζώντες καταγγέλλουν ότι οι αρχές κάνουν πολύ λίγα για να μάθουν την αλήθεια για το τι ακριβώς προκάλεσε την τραγωδία αυτή στη διάρκεια ενός δρομολογίου ρουτίνας.

Ο νόμος, τη θέσπιση του οποίου ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων, θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους σε μια νέα, ανεξάρτητη έρευνα για το ναυάγιο. Οι οικογένειες έχουν επίσης ζητήσει να έχουν το δικαίωμα να ορίσουν οι ίδιες τους μισούς από τους εμπειρογνώμονες της ανεξάρτητης ομάδας που θα συμμετέχουν στην ομάδα των ερευνών.
Το κοινοβούλιο έχει συμφωνήσει να εξετάσει το νομοσχέδιο, όμως είναι διχασμένο όσον αφορά στο αν θα πρέπει να δώσει στους συγγενείς των θυμάτων δικαιώματα στην έρευνα.

Οι ερευνητές πάντως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Sewol ήταν υπερφορτωμένο και ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα.

s3

s2

s2

Σχετικά άρθρα