Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τον Τούρκο υπ. Άμυνας απειλεί Ελλάδα και Κύπρο και το παράνομο «τουρκοκυπριακό καθεστώς»

Μετά τον Τούρκο υπ. Άμυνας απειλεί Ελλάδα και Κύπρο και το παράνομο «τουρκοκυπριακό καθεστώς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Μπαρμπαρός, Πρόδρομος Προδρόμου, Υδρογονάνθρακες, Χουλουσί Ακάρ,

Ο λεγόμενος υπουργός ενέργειας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, πήρε την σκυτάλη από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας την υποτιθέμενη παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», ο Ναμί είπε ότι «κανένας δεν πρέπει να προσπαθήσει να δοκιμάσει την αποφασιστική στάση της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ».

Προειδοποίησε δε ότι «από εδώ και πέρα η αντίδραση θα είναι ακριβώς η ίδια σε περίπτωση παρενόχλησης».

Η Λευκωσία απάντησε, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Άγκυρας είναι «παράνομες» και ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί σε τεχνητή ένταση, που στήνεται στην ΑΟΖ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε και ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας με συνεργασίες με σημαντικές διεθνείς εταιρείες και κράτη, εφαρμόζεται προς όφελος όλου του λαού, περιλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι το «Μπαρμπαρός», επί του παρόντος, δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη.

Σχετικά άρθρα