Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόντε: Η ιταλική οικονομία είναι σταθερή – Θα προχωρήσουμε μπροστά

Κόντε: Η ιταλική οικονομία είναι σταθερή – Θα προχωρήσουμε μπροστά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ιταλία, Ρωσία, Τζουζέπε Κόντε,

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε εξήρε την Τετάρτη τη «σταθερότητα» της ιταλικής οικονομίας στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Ρωσία, την ίδια ώρα που η κυβέρνησή του έχει εμπλακεί σε ένα μπρα ντε φερ με τις Βρυξέλλες σχετικά με τον προϋπολογισμό της για το 2019.

«Να είστε σίγουροι ότι τα θεμέλια της οικονομίας μας είναι ισχυρά, ότι η οικονομία μας είναι σταθερή και οφείλουμε μόνο να προχωρήσουμε μπροστά. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που της αναλογεί» για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ενώπιον μιας συνάντησης Ιταλών και Ρώσων επιχειρηματιών στη Μόσχα.

«Είμαστε η δεύτερη βιομηχανική κοινότητα της Ευρώπης, είμαστε πιθανόν η χώρα με τον πιο ισχυρό ιστό μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η πιο σταθερή στην Ευρώπη και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», είπε ο Κόντε, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί στη διάρκεια της ημέρας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Είμαστε μια μεγάλη ομάδα: η κυβέρνηση, οι θεσμοί, οι επιχειρηματίες, οι εργάτες. Πρέπει να κάνουμε ομάδα», συμπλήρωσε.

«Στον προϋπολογισμό (2019) δίνουμε επίσης προσοχή στη μείωση των επιβαρύνσεων, επειδή έχουμε αντιληφθεί πως στην Ιταλία, με τον καιρό, τα εργατικά κόστη έχουν επισωρευθεί στην ανταγωνιστικότητα», δήλωσε, λέγοντας πως η Ιταλία έχει ωστόσο «όλα τα χαρτιά στα χέρια για να απελευθερώσει το δυναμικό της».

Ο κυβερνών λαϊκιστικός συνασπισμός στην Ιταλία απέκλεισε την Τρίτη κάθε αλλαγή στον προϋπολογισμό για το 2019, παρά την απόρριψή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια απόφαση που παρόμοιά της δεν έχει ληφθεί ποτέ μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα