Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσική παραπληροφόρηση ότι Αμερικανοί διπλωμάτες αναμίχθηκαν στην ψηφοφορία της Βουλής στα Σκόπια

Ρωσική παραπληροφόρηση ότι Αμερικανοί διπλωμάτες αναμίχθηκαν στην ψηφοφορία της Βουλής στα Σκόπια

Για ρωσική προσπάθεια παραπληροφόρησης και προπαγάνδας έκανε λόγο η Ουάσιγκτον, διαψεύδοντας τις κατηγορίες της Μόσχας περί αμερικανικής ανάμιξης στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες της ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αυτές οι κατηγορίες είναι παράλογες. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας αναμείχθηκαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο είναι δόλια ψευδής» τόνισε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ).

Και πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα».

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή» έσπευσε να συμπληρώσει.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παρέλειψε να σημειώσει με νόημα ότι «για περαιτέρω έρευνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι νομοθέτες της ΠΓΔΜ έλαβαν τις αποφάσεις τους, προτείνουμε να συμβουλευθείτε τους ίδιους τους νομοθέτες αντί για τη ρωσική παραπληροφόρηση και προπαγάνδα».

Τις σχετικές καταγγελίες διέψευσε το βράδυ της Τρίτης και το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Σχετικά άρθρα