Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ο σύμβουλος Ερντογάν: «Σε θερμό επεισόδιο η Ελλάδα θα καταστραφεί στρατιωτικά»

Προκαλεί ο σύμβουλος Ερντογάν: «Σε θερμό επεισόδιο η Ελλάδα θα καταστραφεί στρατιωτικά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιγίτ Μπουλούτ, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ισραήλ, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Τυχόν θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο θα καταλήξει σε στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα, δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για οικονομικά θέματα, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος είπε ότι η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας στη Μεσόγειο είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Ελλάδας.

Σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα «Star» ο Γιγίτ Μπουλούτ αναφέρει ότι Ελλάδα, Ελληνοκύπριοι και Ισραήλ επιδιώκουν ένα «βρώμικο παιχνίδι» στη Μεσόγειο, νομίζοντας ότι έχουν πίσω τους και τους «μεγάλους αδελφούς» και τονίζει ότι η Ελλάδα γίνεται ξανά όργανο της ιμπεριαλιστικής τάξης.

«Η καρδιά θέλει η Ελλάδα με την Τουρκία να είναι “οι καλύτεροι φίλοι, οι καλύτεροι γείτονες” στην περιοχή αλλά δεν γίνονται.

»Δεν γίνονται όχι εξαιτίας μας, αλλά εξαιτίας εκείνων», ανέφερε ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελπίζω η Ελλάδα να μην μπει σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, να μην γίνει εργαλείο, να μην αφήσει να την χρησιμοποιήσουν.

»Τυχόν φυσική παρενόχληση των τουρκικών πλοίων και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα τελειώσει με μια στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα και θα προκαλέσει πολύ αρνητικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα.

»Ελπίζω να κερδίσει η λογική, να κερδίσει η φιλία, να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα