Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα Σκόπια ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ

Στα Σκόπια ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάθιου Πάλμερ, Σκόπια, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Στα Σκόπια καταφθάνει τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, λίγα μόλις 24ώρα αφότου η Βουλή της ΠΓΔΜ υπερψήφισε τη συνταγματική αναθεώρηση και κατά συνέπεια έδωσε το πράσινο φως για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Σε ένα ακόμη παράδειγμα της δυτικής στήριξης στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, η Ουάσιγκτον στέλνει έναν ακόμη ανώτατο αξιωματούχο της αμερικανική διπλωματίας.

Είναι ένας ακόμη τρόπος, σχολιάζει η «Guardian», για να χαιρετίσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την απόφαση του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, στην οποία αντιτίθεται η Ρωσία.

«Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή», ανακοίνωσε μέσω Twitter η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Χέδερ Νάουερτ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο της ΠΓΔΜ MIA, ο Πάλμερ θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο ομόλογός του Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Σχετικά άρθρα