Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστραλία ζήτησε «συγγνώμη» από χιλιάδες ανηλίκους-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Η Αυστραλία ζήτησε «συγγνώμη» από χιλιάδες ανηλίκους-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Κακοποίηση Ανηλίκου, Σεξουαλική Κακοποίηση, Σκοτ Μόρισον,

Συγγνώμη εκ μέρους ολόκληρου του έθνους ζήτησε σήμερα Δευτέρα 22/10 στην Αυστραλία ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και τις οικογένειές τους.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Καμπέρα για να ακούσουν την ομιλία του Μόρισον στο Κοινοβούλιο, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Η κίνηση αυτή του Αυστραλού πρωθυπουργού ακολουθεί μια πενταετή έρευνα για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών, η οποία αφορούσε περισσότερες από 8.000 υποθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων σημειώθηκαν σε θρησκευτικά ή κρατικά ιδρύματα τα οποία φρόντιζαν ανήλικους.

«Σήμερα ως έθνος αντιμετωπίζουμε την ανικανότητά μας να ακούμε, να πιστεύουμε και να προσφέρουμε δικαιοσύνη», τόνισε ο Μόρισον.

«Ζητάμε συγγνώμη. Συγγνώμη από τα παιδιά στα μάτια των οποίων αποτύχαμε, συγγνώμη από τους γονείς των οποίων προδώσαμε την εμπιστοσύνη και οι οποίοι προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια», πρόσθεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

«Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν εναντίον Αυστραλών από Αυστραλούς. Ως έθνος δεν τηρήσαμε τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους, τους εγκαταλείψαμε και αυτό θα μας ντροπιάζει για πάντα», επεσήμανε ο Μόρισον εμφανώς συγκινημένος.

Έπειτα από μια δεκαετία αποκαλύψεων η κυβέρνηση της Αυστραλίας υποχώρησε τελικά στις πιέσεις το 2012 και σύστησε μια Βασιλική Επιτροπή Έρευνας για να εξετάσει την αντίδραση των θεσμών στα σεξουαλικά εγκλήματα κατά των ανηλίκων.

Η επιτροπή αυτή δημοσιοποίησε στα τέλη του 2017 την έκθεσή της. Τα μέλη της επικοινώνησαν με περισσότερους από 15.000 ανθρώπους οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, εγκλήματα που συγκαλύπτονταν επί δεκαετίες από την Εκκλησία, ορφανοτροφεία, αθλητικούς ομίλους, σχολεία ή οργανώσεις νεολαίας.

Περισσότερα από 4.000 ιδρύματα είχαν κατηγορηθεί, εκ των οποίων πολλά της Καθολικής Εκκλησίας, από τα φερόμενα θύματα στη διάρκεια δημόσιων ακροάσεων κεκλεισμένων των θυρών.

Καταγγέλλοντας τα εγκλήματα που διαπράττονταν «επί ημέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια, δεκαετίες» στα σχολεία, τις εκκλησίες, τις οργανώσεις νεολαίας, τους προσκόπους, τα ορφανοτροφεία, τους αθλητικούς συλλόγους, τις εστίες, ο Μόρισον ανακοίνωσε το νέο εθνικό δόγμα απέναντι στα θύματα: «Σας πιστεύουμε».

Σχετικά άρθρα