Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλ Μπαγκντάντι διέταξε να εκτελεστούν 320 μέλη του Ισλαμικού Κράτους για προδοσία

Ο Αλ Μπαγκντάντι διέταξε να εκτελεστούν 320 μέλη του Ισλαμικού Κράτους για προδοσία

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν το Σάββατο οχτώ πτώματα τζιχαντιστών μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Οι νεκροί, που θεωρούνται ανώτερα στελέχη της οργάνωσης, λέγεται ότι εκτελέστηκαν ύστερα από διαταγή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

«Τα πτώματα βρέθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι στην περιοχή μεταξύ Χαντίθα και Χιτ στην επαρχία της Άνμπαρ», δήλωσε μια πηγή στην ιστοσελίδα Shafaq News.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι νεκροί ήταν στη λίστα με ονόματα προς εκτέλεση που έδωσε ο Αλ Μπαγκντάντι πριν δύο εβδομάδες.

Αναφορές των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών σημείωναν ότι ο ψευδοχαλίφης διέταξε τις εκτελέσεις εκατοντάδων οπαδών του, συμπεριλαμβανομένων και ανώτερων στελεχών, στο Ιράκ και στη Συρία με την κατηγορία ότι δεν του είναι πιστοί.

Συγκεκριμένα, ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι διέταξε να εκτελεστούν 320 οπαδοί του για προδοσία στο Ισλαμικό Κράτος.

Στη λίστα που έδωσε ο αρχηγός της οργάνωσης συμπεριλαμβάνονται ονόματα οπλαρχηγών όπως ο Άμπου Αλ Μπαράα Αλ Ανσάρι, ο Σίεφ Αλ Ντιν Αλ Ιράκι, ο Άμπου Οθμάν Αλ Ταλ Αφάρι, Άμπου Ιμάν Αλ Μοχάχεντ και Μαραουάν Χαντίντ Αλ Σούρι.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει όλα τα εδάφη που κατείχε στο Ιράκ και όσοι από τους άνδρες του διέφυγαν συνεχίζουν ανταρτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά του Ιράκ, ή πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα σε πόλεις.

Στη Συρία το Ισλαμικό Κράτος έχει περιοριστεί σε τρεις μικρούς θύλακες στα νότια της χώρας. Ο πιο ισχυρός είναι στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, όπου οι τζιχαντιστές δέχονται την επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Ωστόσο, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διατηρεί κρυφούς πυρήνες στα απελευθερωμένα εδάφη, κρυψώνες οπλισμού, υπόγεια καταφύγια. Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος απέχει πολύ από το να τελειώσει, εάν τελειώσει ποτέ.

Σχετικά άρθρα