Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ και Ερντογάν τα είπαν για την υπόθεση Κασόγκι – Τι συμφώνησαν

Τραμπ και Ερντογάν τα είπαν για την υπόθεση Κασόγκι – Τι συμφώνησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μανμπίτζ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Στην «ανάγκη να εξιχνιαστεί» η υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι συμφώνησαν στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να φωτιστούν όλες οι διαστάσεις της υπόθεσης Τζαμάλ Κασόγκι» ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Μανμπίτζ της Συρίας, για την υπόθεση του Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον και για τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, καθώς και για τη διμερή συνεργασία της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, τηλεφώνησαν στον γιο του Κασόγκι, Σάλαχ, προκειμένου να του εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Κατά την ίδια πηγή, ο Σάλαχ Κασόγκι εξέφρασε στον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο τις «ειλικρινείς ευχαριστίες του».

Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ο Κασόγκι, γνωστός ισλαμιστής δημοσιογράφος που είχε επικρίνει αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου, πέθανε στη διάρκεια ενός «καβγά» μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη.

Επί δύο εβδομάδες, διέψευδαν ότι γνώριζαν τι του συνέβη ή ότι ευθύνονταν για την εξαφάνισή του. Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ χαρακτήρισε τον θάνατό του «τεράστιο και πολύ σοβαρό λάθος».

Σχετικά άρθρα