Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκομογγόλοι και Αλ Κάιντα μετέφεραν χημικά όπλα στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ της Ιντλίμπ

Τουρκομογγόλοι και Αλ Κάιντα μετέφεραν χημικά όπλα στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ της Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Ουιγούροι, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζισρ Αλ Σούγκουρ, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Οι τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως και οι σύμμαχοί τους Τουρκομογγόλοι του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν (TIP), λέγεται ότι μετέφεραν μεγάλες ποσότητες χημικών όπλων στην περιοχή της πόλης Τζισρ Αλ Σούγκουρ, στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με είδηση που μεταδίδει το ρωσικό Sputnik.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ισχυρίζεται ότι οι τζιχαντιστές μετέφεραν «αέριο χλώριο και αέριο σαρίν» από την πόλη Μααράτ Μασρίν στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ.

Η Τζισρ Αλ Σούγκουρ εκκενώθηκε από τους κατοίκους της στα πρώτα χρόνια του πολέμου και έχει εποικιστεί από Τουρκομογγόλους μισθοφόρους ισλαμιστές που έφτασαν στη Συρία από τις τουρκικές χώρες της κεντρικής Ασίας και Ουιγούρους Τούρκους από την επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας.

Το Sputnik δεν αναφέρεται στην προέλευση των πληροφοριών του, ωστόσο, η συριακή κυβέρνηση έχει καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν ότι οι τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ διαθέτουν χημικά όπλα, τα οποία μάλιστα σκόπευαν να τα χρησιμοποιήσουν κατά του άμαχου πληθυσμού και στη συνέχεια θα κατηγορούσαν τη συριακή κυβέρνηση.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα