Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίγυπτος και Μπαχρέιν εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη Σαουδική Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι

Αίγυπτος και Μπαχρέιν εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη Σαουδική Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι,

Τη στήριξή τους στο Ριάντ εκφράζουν Αίγυπτος και Μπαχρέιν, μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι «σκοτώθηκε σε καυγά» μέσα στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης και τις συλλήψεις 18 Σαουδαράβων για την υπόθεση.

Το Κάιρο χαιρέτισε τις «κατηγορηματικές» και «γενναίες» ενέργειες του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν στην έρευνα για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Η Αίγυπτος θεωρεί πως οι γενναίες και κατηγορηματικές αποφάσεις και ενέργειες που έλαβε ο Σαουδάραβας βασιλιάς για το θέμα αυτό ευθυγραμμίζονται με την προσέγγιση της μεγαλειότητάς του που σέβεται τις αρχές του νόμου και την εφαρμογή αποτελεσματικής δικαιοσύνης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου και εκφράζεται η πεποίθηση πως η έρευνα θα αποκαλύψει την αλήθεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Μπαχρέιν χαιρετίζει τις αποφάσεις που έλαβε ο Σαουδάραβας βασιλιάς «προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη» όπως μεταδίδει το Al Arabiya.

«Η Σαουδική Αραβία παραμένει ένα κράτος δικαίου, αξιών και αρχών» δήλωσε αξιωματούχος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για σημαντικό βήμα, ενώ αποδέχθηκε ως αξιόπιστη την εκδοχή του Ριάντ.

Ωστόσο αρκετά μέλη του Κογκρέσου εκφράζουν επιφυλάξεις.

Σχετικά άρθρα