Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη διαδήλωση κατά του BREXIT στο Λονδίνο – Οι διοργανωτές μίλησαν για 100.000 κόσμο

Μεγάλη διαδήλωση κατά του BREXIT στο Λονδίνο – Οι διοργανωτές μίλησαν για 100.000 κόσμο

Με αίτημα τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο στη μεγαλύτερη έως σήμερα διαδήλωση κατά του Brexit.

Δημοσκοπήσεις καταγράφουν αναστροφή του κλίματος κατά του Brexit.

Οι οργανωτές εκτιμούν πως περισσότεροι από 100.000 πολίτες συμμετείχαν στη διαδήλωση, επικεφαλής της οποίας είναι νεαροί, αυτοί δηλαδή που θα πληγούν περισσότερο από μια άναρχη έξοδο της χώρας έπειτα από 45 χρόνια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταία δημοσκόπηση δείχνει αναστροφή των τάσεων με το 54% των ερωτηθέντων να επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Τελωνειακή Ένωση και την Ενιαία Αγορά.

Την ίδια στιγμή η Τερέζα Μέι δέχεται ομαδικά πυρά από τους σκληρούς brexiteers βουλευτές, που δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους 40, ενώ ακόμη λιγότεροι θα ψήφιζαν την ανατροπή της.

Το γιατί υποκύπτει, όχι μόνο αυτή αλλά και οι προκάτοχοί της, σε μια μειοψηφία βουλευτών είναι το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους πολιτικούς αναλυτές.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει απορρίψει τη διεξαγωγή επαναληπτικού δημοψηφίσματος.

Η Μέι βρίσκεται σε οδυνηρή θέση και αυτό εξαιτίας της διένεξης για το μετά-Brexit συνοριακό καθεστώς στην Ιρλανδία. Κανείς δεν είχε φανταστεί ότι το θέμα θα λάβει τέτοιες διαστάσεις.

Αντίστοιχα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή πως θα εξελιχθούν οι συνομιλίες.

Σχετικά άρθρα