Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραλήρημα Ερντογάν με νέες απειλές κατά της Κύπρου

Παραλήρημα Ερντογάν με νέες απειλές κατά της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Για μονομερείς ενέργειες της Κύπρου όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια εγκαινίων διυλιστηρίου πετρελαίου στην Αλιάγα της Σμύρνης.

«Μας θλίβουν οι καταδικασμένες σε αποτυχία απόπειρες, όπως οι μονομερείς έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, διαμηνύοντας ότι η Τουρκία θα απαντήσει «σθεναρά».

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απάντηση μας κατά αυτών των επιβολών και στο πεδίο της μάχης και στο διπλωματικό χώρο με τον ισχυρότερο τρόπο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα καταφέρεται εναντίον της κυπριακής κυβέρνησης για τις έρευνες που πραγματοποιεί για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς υποστηρίζει πως και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα