Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντάισελμπλουμ: Αδύνατον να υπάρξει διάσωση για την Ιταλία

Ντάισελμπλουμ: Αδύνατον να υπάρξει διάσωση για την Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία,

Μία ενδεχόμενη ιταλική κρίση θα είχε περισσότερες συνέπειες στο εσωτερικό της χώρας και το τραπεζικό της σύστημα από ό,τι στην Ευρωζώνη, εκτίμησε ο τέως πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο CNBC.

«Εάν η ιταλική κρίση γίνει μία μείζονα κρίση, τότε θα «εκραγεί» κυρίως προς τα μέσα, στην ιταλική οικονομία, αντί να προς το εξωτερικό, στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, αποδίδοντας στην εκτίμησή του αυτή στον τρόπο που είναι οργανωμένη η ιταλική οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα.

Ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης προέβλεψε ότι έρχεται αναμέτρηση γύρω από το ιταλικό ζήτημα. «Βλέποντας τη στάση των Ιταλών αξιωματούχων, νομίζω ότι η Κομισιόν δεν θα έχει άλλη επιλογή από τα στείλει πίσω το προσχέδιο του προϋπολογισμού».

Μία τέτοια κίνηση, σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, «δεν θα είναι το τέλος της διαδικασίας, αλλά η αρχή της» και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάσωση για την Ιταλία γιατί «πολιτικά και οικονομικά είναι αδύνατον».

Δεν βλέπω υποστήριξη από πλευράς Ευρωζώνης, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ τονίζοντας επίσης ότι μία διάσωση της Ιταλίας θα εξαντλούσε τα διαθέσιμα κεφάλαια του ESM μέσα σε δύο χρόνια.

«Και μετά πού θα βρισκόμαστε. Δύο χρόνια δεν είναι αρκετά για να επιλυθεί (μία ιταλική κρίση). Η Ιταλία πρέπει να σώσει τον εαυτό της», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα