Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία θα επιβάλει βίζα στους Βρετανούς επισκέπτες; – Τι δήλωσε ο Μακρόν

Η Γαλλία θα επιβάλει βίζα στους Βρετανούς επισκέπτες; – Τι δήλωσε ο Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,

Το υποθετικό σενάριο ότι η Γαλλία θα επιβάλει την υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) στους Βρετανούς επισκέπτες στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι «fake news, όπως θα έλεγαν κάποιοι άλλοι ηγέτες», διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου δεν καταγράφηκε ιδιαίτερη πρόοδος στο θέμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Θέλω να καθησυχάσω όλον τον κόσμο για την επόμενη μέρα. Δεν θέλω να προκαλέσω πανικό» επισήμανε ο Μακρόν, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων.

«Το να λάβουμε όλα τα μέτρα στην περίπτωση απουσίας μιας συμφωνία αποτελεί ευθύνη μας, προκειμένου» να συνεχιστεί «η κανονικότητα στη ζωή» όλων χωρίς επιπτώσεις «στις πτήσεις, στη ναυσιπλοΐα, στις μετακινήσεις και στις επιχειρήσεις, όμως με νέους κανονισμούς» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ενώπιον δημοσιογράφων.

«Δεν είναι καλό να λέμε ότι χωρίς συμφωνία θα έλθει η καταστροφή. Θέλω μια συμφωνία, όμως δεν θα ευνοούσα μια κακή συμφωνία. Και στην περίπτωση μη συμφωνίας, η ευθύνη μας θα είναι στο να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας δεν θα επηρεαστούν πάρα πολύ».

Σχετικά άρθρα