Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Οχι» στις ΗΠΑ από την σκοπιανή αντιπολίτευση – «Δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία»

«Οχι» στις ΗΠΑ από την σκοπιανή αντιπολίτευση – «Δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία»

Επιζήμια για «τα εθνικά συμφέροντα της «Μακεδονίας» χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) της ΠΓΔΜ, Χριστιάν Μίτσκοσκι, απαντώντας στην επιστολή πίεσης από τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ.

«Αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας μου και ως εκ τούτου είναι απαράδεκτη για το VMRO-DPMNE και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», κάτι που φάνηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα», υπογράμμισε ο Μιτσκόσκι.

Παράλληλα, ευχαρίστηκε τον κ. Μίτσελ για την υποστήριξη που παρέχει στην ΠΓΔΜ όσον αφορά την πορεία της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, σημείωσε ωστόσο ότι «πολύ σύντομα η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα είναι μέρος της οικογένειας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά ως ένα περήφανο και αξιοπρεπές έθνος και όχι ταπεινωμένο και ντροπιασμένο».

«Η συμφωνία έχει απορριφθεί σε δημοψήφισμα από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών», πρόσθεσε ο αρχηγός του VMRO, προσθέτοντας ότι «καταργεί (σ.σ. η συμφωνία) όλα τα κεκτημένα δικαιώματα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Σχετικά άρθρα