Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Ενδυναμώνουν τρομοκρατικές οργανώσεις

Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Ενδυναμώνουν τρομοκρατικές οργανώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικρίνοντας την «άδικη» -όπως είπε- στάση της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον της Άγκυρας.

Όπως τόνισε ο Ερντογάν «οι ΗΠΑ όχι μόνο προστατεύουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν και τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους το αίμα του έθνους μας, αλλά ενδυναμώνουν και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις κατά μήκος των συνόρων μας», εννοώντας τους Κούρδους δημοκρατικούς μαχητές της Συρίας που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει παρατάξεις και παράνομες ομάδες στα θεσμικά όργανα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της δικαιοσύνης».

Σε ομιλία του σε τελετή των διορισμών δικαστών και εισαγγελέων, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να εξαλείφει τα μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης» FETO από τα θεσμικά όργανα και τη δικαιοσύνη.

Ο Ερντογάν σημείωσε, τέλος, ότι η Τουρκία χρειάζεται δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικό προσωπικό που να εκτελούν τα καθήκοντά τους με βάση τον νόμο.

Σχετικά άρθρα