Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Μέι αντιμετωπίζει το πιο κρίσιμο 48ωρο του Brexit

Γιατί η Μέι αντιμετωπίζει το πιο κρίσιμο 48ωρο του Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Αντιμέτωπη με τις πιο κρίσιμες 48 ώρες για το Brexit βρίσκεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη Σύνοδο Κορυφής με τους Ευρωπαίους ηγέτες την Τετάρτη, στην οποία στρέφονται όλες οι ελπίδες για την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας πριν από το οριστικό διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού εξασφαλίσει την υποστήριξη των υπουργών της κατά το υπουργικό συμβούλιο σήμερα Τρίτη, η Μέι αναμένεται να ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποσυρθούν από την πρότασή τους για τα ιρλανδικά σύνορα. Δεν είναι ωστόσο καθόλου βέβαιο ότι θα το πετύχει.

Η ίδια δηλώνει μεν αισιόδοξη ότι μία συμφωνία «μπορεί ακόμη να επιτευχθεί». Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ωστόσο διαμηνύουν ακριβώς το αντίθετο, ότι το σενάριο του no deal «είναι πιο πιθανό από ποτέ».

Πιο απαισιόδοξος από ποτέ, σε επιστολή προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τουσκ υποστήριξε ότι παρά την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ετοιμάζονται για το σενάριο της μη συμφωνίας, το οποίο είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Εν όψει της Συνόδου, σε μία ύστατη προσπάθεια να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να χαλαρώσουν τη σκληρή γραμμή τους, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επρόκειτο να συνομιλήσει τη Δευτέρα το βράδυ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με την Άγκελα Μέρκελ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σχετικά άρθρα