Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες Σύροι λιποτάκτες και ανυπότακτοι επέστρεψαν στη Συρία μετά την αμνηστία που έδωσε ο Άσαντ

Εκατοντάδες Σύροι λιποτάκτες και ανυπότακτοι επέστρεψαν στη Συρία μετά την αμνηστία που έδωσε ο Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Λίβανος, Λιποτάκτες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία,

Η αμνηστία που έδωσε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στους λιποτάκτες και ανυποτάκτους του συριακού στρατού φαίνεται να έχει θετικά αποτελέσματα.

Εκατοντάδες νεαροί Σύροι πρόσφυγες, που είχαν καταφύγει στον Λίβανο για να μην εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, άρχισαν να επιστρέφουν ομαδικά στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, πολλά λεωφορεία που μετέφεραν εκατοντάδες πρόσφυγες από τον Λίβανο στη Συρία, πέρασαν τα συνοριακά περάσματα Αλ Νταμπούσια και Τζντεϊντέτ Γιαμπούς.

Όπως μετέδωσε το SANA, πολλοί από τους πρόσφυγες που επέστρεψαν είναι νεαροί άνδρες που είχαν κηρυχθεί λιποτάκτες ή ανυπότακτοι, οι οποίοι μετά την αμνηστία του προέδρου Άσαντ δεν έχουν λόγο να παραμένουν στον Λίβανο.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το SANA δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν, ωστόσο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα υπάρξει και κύμα επιστροφής από την Ευρώπη στη Συρία.

Στον Λίβανο έχουν καταφύγει κοντά 1 εκ. Σύροι πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, από το βήμα του ΟΗΕ, στη γενική συνέλευση, έκανε έκκληση να επιστρέψουν οι Σύροι στην πατρίδα τους, την οποία χαρακτήρισε στο μεγαλύτερό της μέρος «ασφαλή χώρα».

Σχετικά άρθρα