Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφού τελειώσουμε με τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ επόμενος στόχος μας είναι οι Κούρδοι, δήλωσε ο Σύρος ΥΠΕΞ

Αφού τελειώσουμε με τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ επόμενος στόχος μας είναι οι Κούρδοι, δήλωσε ο Σύρος ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Μετά την απελευθέρωση της Ιντλίμπ από τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές, μισθοφόρους της Άγκυρας, στόχος της συριακής κυβέρνησης είναι να επιτεθεί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανατολικά του Ευφράτη, σύμφωνα με δηλώσεις του Σύρου υπουργού Εξωτερικών, Ουαλίντ Μουαλέμ, τη Δευτέρα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών με τον Ιρακινό ομόλογό του, Ιμπραήμ Αλ Τζααφάρι, στη Δαμασκό, είπε ότι εάν οι τζιχαντιστές στασιαστές δεν αποδεχτούν τη συμφωνία για την Ιντλίμπ -αναφέρεται σε αυτή που κατέληξαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις είναι προετοιμασμένες να τους αντιμετωπίσουν στρατιωτικά.

Επιπλέον ο κ. Μουαλέμ είπε στους δημοσιογράφους ότι μόλις λυθεί η κατάσταση στην Ιντλίμπ, ο συριακός στρατός θα στρέψει το ενδιαφέρον του στις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη.

«Μετά την Ιντλίμπ, ο στόχος μας είναι ανατολικά του Ευφράτη», δήλωσε ο κ. Μουαλέμ.

Τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), έναν δημοκρατικό κοσμικό στρατό που αποτελείται από Κούρδους σοσιαλιστές και Άραβες και Ασσυρίους δημοκράτες. Οι SDF έχουν την πλήρη υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Οι SDF ζητάνε από την κυβέρνηση της Συρίας η χώρα να γίνει ομοσπονδία, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά η Δαμασκός.

Προ ημερών ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιθυμούν την εγκαθίδρυση ενός «οιονεί κράτους» ανατολικά του Ευφράτη, δηλαδή ενός ψευδοκράτους.

Σχετικά άρθρα