Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λονδίνο: Αισιοδοξία για «πρόοδο στο Brexit» παρά το αδιέξοδο των συνομιλιών

Λονδίνο: Αισιοδοξία για «πρόοδο στο Brexit» παρά το αδιέξοδο των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Ιρλανδία, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Μισέλ Μπαρνιέ,

Αισιόδοξη παρά το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μετά τις άκαρπες συνομιλίες χθες Κυριακή μεταξύ του Ευρωπαίου διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ και του Βρετανού υπουργού Ντομινίκ Ράαμπ εμφανίζεται η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η βρετανική κυβέρνηση «εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι θα κάνει πρόοδο», ανακοινώθηκε από το Νούμερο 10, καθώς παραμένει ακόμη άλυτο το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.

«Παρά τις εντατικές προσπάθειες, ορισμένα σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, μεταξύ αυτών το “δίχτυ ασφαλείας” για τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Βόρεια Ιρλανδία, με στόχο την αποφυγή ενός “σκληρού” συνόρου», δήλωσε ο Μπαρνιέ μετά τη συνάντησή του με τον Ράαμπ.

Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί αξιοσημείωτη πρόοδος στις διαβουλεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, ενόσω ωστόσο στενεύουν σημαντικά τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι επαφές των δύο πλευρών θα διακοπούν προσωρινά, εν αναμονή της έκβασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., την Τετάρτη.

Σχετικά άρθρα