Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαλβίνι «γλεντάει» τους Γερμανούς: Μετά την ήττα στη Βαυαρία, «Αριβεντέρτσι Μέρκελ!»

Ο Σαλβίνι «γλεντάει» τους Γερμανούς: Μετά την ήττα στη Βαυαρία, «Αριβεντέρτσι Μέρκελ!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Άνγκελα Μέρκελ, Βαυαρία, Γερμανία, Εκλογές, Ιταλία, Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι,

«Στη Βαυαρία, η αλλαγή νίκησε και η Ευρωπαϊκή Ένωση ηττήθηκε» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στη Βαυαρία την Κυριακή στέλνει το μήνυμα ότι το «παλιό σύστημα» εξοστρακίζεται.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκα, χθες το βράδυ της Κυριακής, το εκλογικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια «ιστορική ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλιστές, ενώ για πρώτη φορά οι φίλοι της AfD εισέρχονται στο κρατιδιακό κοινοβούλιο». «Αριβεντέρτσι Μέρκελ, Σουλτς και Γιούνκερ», συμπλήρωσε ο Σαλβίνι.

Οι Ιταλοί σοσιαλδημοκράτες – το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) – είδαν πάντως μια θετική εξέλιξη στις εκλογές στη Βαυαρία, παρά την άσχημη επίδοση του SPD.

«Είναι καλό το ότι οι Πράσινοι πήραν σχεδόν διπλάσιες ψήφους από τους ακροδεξιούς εθνικιστές», σημείωσε ο πρώην ηγέτης του PD και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι. «Αυτό στέλνει ένα μήνυμα και σε εμάς» πρόσθεσε.

Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν σχεδόν το 20% των ψήφων στη Βαυαρία, όπου αναδείχθηκαν δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά από την AfD.

Σημειώνεται, ότι το PD κατέγραψε ιστορικό χαμηλό στις φετινές εκλογές στην Ιταλία και συγκεντρώνει το τρέχον διάστημα μόλις το 17% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, κατά δημοσκοπήσεις. Η ακροδεξιά Λέγκα, που συγκυβερνά με το λαϊκιστικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) από τον Ιούνιο, συγκεντρώνει περί το 33%.

Σχετικά άρθρα