Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα ακυρώσω παραγγελία όπλων 110 δισ. από τη Σαουδική Αραβία για τον Κασόγκι

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα ακυρώσω παραγγελία όπλων 110 δισ. από τη Σαουδική Αραβία για τον Κασόγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι,

Απαισιόδοξος για την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο διακοπής των πωλήσεων όπλων στο Ριάντ.

«Δεδομένης της κατάστασης αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως πιθανόν δεν θα τον ξαναδούμε και αυτό είναι πολύ θλιβερό» δήλωσε αναφερόμενος στον Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στο προξενείο της Σαουδική Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δημοσιογράφος είχε αυτοεξοριστεί και διέμενε στο εξωτερικό από το 2017, καθώς είχε ασκήσει κριτική στον πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.

«Η πρώτη μας ελπίδα είναι ότι δεν έχει σκοτωθεί, όμως ενδεχομένως τα πράγματα δεν προοιωνίζονται καλά» έσπευσε να προσθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επεσήμανε, πάντως, ότι οι ΗΠΑ θα «αυτό-τιμωρούνταν» αν ανέστειλαν τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, ακόμα κι αν αποδεικνυόταν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε εντός του προξενείου.

«Υπάρχουν και άλλοι σκληροί τρόποι αντίδρασης στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου» σχολίασε σχετικά.

«Εργάστηκα πολύ σκληρά για να πάρω την παραγγελία αυτή, ύψους 110 δισ. δολαρίων.

»Εάν δεν τα αγοράσουν από εμάς, θα τα αγοράσουν από τη Ρωσία, την Κίνα» συμπλήρωσε, στο ίδιο πλαίσιο.

Σχετικά άρθρα