Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος ο Γάλλος υπήκοος Φαρίντ Μεντζαχέντ

Σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος ο Γάλλος υπήκοος Φαρίντ Μεντζαχέντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Σκοτώθηκε στις 6 Οκτωβρίου πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ο Γάλλος υπήκοος, αραβικής καταγωγής, Φαρίντ Μεντζαχέντ (πολεμικό ψευδώνυμο Σαχίν Κερετζόχ), που υπηρετούσε ως εθελοντής στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μέσα από τις γραμμές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο 36χρονος Φαρίντ Μεντζαχέντ, από τη Μασσαλία, έπεσε μαχόμενος τους τζιχαντιστές στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας.

Όπως έκαναν γνωστό οι YPG, έχασε τη ζωή του σε σφοδρή μάχη κοντά στη Χατζίν.

«Ήρθα στη Ροζάβα με τη θέλησή μου για να υποστηρίξω την επανάσταση που συμβαίνει εδώ και να την προστατέψω», δήλωνε ο ίδιος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε μετά τον θάνατό του.

«Καλώ όλους τους επαναστάτες να έρθουν και να συνταχθούν μαζί μας για την επανάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εδώ και ένα μήνα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες οι YPG είναι η κυρίως συνιστώσα, μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στον θύλακα της Χατζίν, στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη. Οι SDF υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ο θύλακας της Χατζίν είναι το τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία.

Οι τζιχαντιστές προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, γνωρίζοντας ότι δίνουν έναν αγώνα μέχρι θανάτου.

Σχετικά άρθρα