Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αεροσκάφος χτύπησε σε τοίχο την ώρα της απογείωσης – Οι πιλότοι συνέχισαν την πτήση για ώρες

Αεροσκάφος χτύπησε σε τοίχο την ώρα της απογείωσης – Οι πιλότοι συνέχισαν την πτήση για ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Ινδία ή Μπάρατ,

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η αεροπορική εταιρεία Air India δύο από τους πιλότους της καθώς το αεροσκάφος τους, με 136 επιβαίνοντες, χτύπησε, κατά τη διάρκεια της απογείωσης, σε έναν τοίχο, εκείνοι, ωστόσο, αποφάσισαν να συνεχίσουν την πτήση για σχεδόν 4 ώρες, παρά τη ζημιά που είχε υποστεί η άτρακτος.

Το Boeing 737 της Air India απογειώθηκε από το Τιρουτσιραπάλι, στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, στη νότια Ινδία, με προορισμό το Ντουμπάι και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας αξιωματούχοι του αερολιμένα «διαπίστωσαν ότι το αεροσκάφος ίσως να είχε «αγγίξει» τον περιβάλλοντα τοίχο του αεροδρομίου».

«Για το θέμα ενημερώθηκε ο κυβερνήτης», ο οποίος «απάντησε ότι τα συστήματα του αεροσκάφους λειτουργούσαν κανονικά» εξηγεί η Air India.

«Επομένως, αποφάσισε να εκτρέψει την πτήση προς το Μουμπάι για προληπτικούς λόγους».

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα τέσσερις ώρες αργότερα στο Μουμπάι και οι 130 επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλη πτήση για το Ντουμπάι.

Οι εικόνες του αεροσκάφους με τις ζημιές άρχισαν να κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, οι δύο κυβερνήτες «τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αναμένοντας τα αποτελέσματα της έρευνας» για το περιστατικό, ανέφεραν αξιωματούχοι της αρχής πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας. «Η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως στην έρευνα» υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Σουρές Πραμπού δήλωσε ότι η κυβέρνηση διέταξε πρόσφατα τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την «αεροπορική ασφάλεια» της Air India.

Σχετικά άρθρα