Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι των YPG σκότωσαν σε ενέδρες τρεις τουρκόφιλους ισλαμιστές στην Εφρίν

Κούρδοι των YPG σκότωσαν σε ενέδρες τρεις τουρκόφιλους ισλαμιστές στην Εφρίν

Δύο νέες αντάρτικες επιθέσεις πραγματοποίησαν Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), με στόχο τουρκόφιλους ισλαμιστές μισθοφόρους, στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Η πρώτη επίθεση έγινε στις 10 Οκτωβρίου, όταν σε ενέδρα των YPG σκοτώθηκε ένα μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης Ταξιαρχία Αλ Ουαγκάς στην περιοχή Σία.

«Στις 10 Οκτωβρίου μια μονάδα μας πραγματοποίησε επίθεση με ελεύθερο σκοπευτή με στόχο ένα μισθοφόρο της Ταξιαρχίας Αλ Ουαγκάς στον επαρχιακό δρόμο που φεύγει από το χωριό Σενάρε στην περιοχή Σία. Σκοτώθηκε ο τρομοκράτης Χαμούντ Αλ Τζουμά», αναφέρεται σε ανακοίνωση των YPG.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση των YPG. Έστησαν ενέδρα σε ισλαμιστές της τουρκμένικης οργάνωσης Σουλτάν Μουράντ στην περιοχή Σέρα.

«Στις 11 Οκτωβρίου, οι μονάδες μας πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείριση στο χωριό Κερετεπέ στην περιοχή Σέρα, με στόχο μέλη της μισθοφορικής φράξιας Σουλτάν Μουράντ. Σκοτώθηκαν δύο τρομοκράτες», αναφέρουν οι YPG.

Η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ είναι τουρκμένικη ισλαμική οργάνωση στη βόρεια Συρία που χρηματοδοτείται από την Τουρκία.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή της Συρίας και θεωρούνται από την Τουρκία μειονότητά της.

Σχετικά άρθρα