Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Ακιντζί για να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς

Ο Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Ακιντζί για να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς

«Ο κ. Ακιντζί βλέπει με θετικό τρόπο την πρότασή μου. Θα διευθετηθεί σύντομα συνάντηση μέσω των Ηνωμένων Εθνών για να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή του με την Ειδική Αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως η συνάντηση θα διευθετηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών τις επόμενες μέρες, ανάλογα και με το πρόγραμμα.

Ερωτηθείς αν η συνάντηση θα είναι άνευ ατζέντας, ο Κύπριος πρόεδρος είπε «ναι, δεν θέλει να δώσει ούτε και εγώ θέλω να δώσω την εικόνα ότι επαναρχίζει ο διάλογος, αν δεν γίνει και μια σωστή προετοιμασία, να γνωρίζουμε ποια είναι τα θέματα που θα συζητήσουμε.

»Απλώς θα ανταλλάξουμε ως ηγέτες των δύο κοινοτήτων σκέψεις, προβληματισμούς, το ποια είναι η προοπτική, ποιο είναι το μέλλον μας, πώς μπορεί επιτέλους να εξεύρουμε τον τρόπο που η επιδιωκόμενη λύση να είναι, όπως το επανέλαβα πολλές φορές, λειτουργική, βιώσιμη και να δίνει προοπτική για ολόκληρο τον κυπριακό λαό».

Εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η κ. Σπέχαρ δήλωσε λακωνικά ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματούχος του ΟΗΕ είχε την Τρίτη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, κατόπιν αιτήματος του ίδιου.

Σε δηλώσείς του μετά το πέρας της συνάντησης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Προεδρίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως η συνάντηση θα γίνει για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση για το πώς βλέπουν οι δύο ηγέτες τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Σχετικά άρθρα