Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υποψήφιος-φαβορί για τη Βραζιλία αρνείται ότι είναι ακροδεξιός και δηλώνει… «θαυμαστής» του Τραμπ

Ο υποψήφιος-φαβορί για τη Βραζιλία αρνείται ότι είναι ακροδεξιός και δηλώνει… «θαυμαστής» του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βραζιλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Λατινική Αμερική,

«Δεν είμαι ακροδεξιός» υποστήριξε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, φαβορί να κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, δηλώνοντας παράλληλα «θαυμαστής» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είμαι ακροδεξιός, πείτε μου τι κάνω που είναι ακροδεξιό» είπε ο Μπολσονάρου, απαντώντας σε μια ερώτηση για τις δηλώσεις της Γαλλίδας πολιτικού Μαρίν Λεπέν, προέδρου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, η οποία είχε επισημάνει ότι «δεν βλέπει» τι κάνει τον Μπολσονάρου υποψήφιο της ακροδεξιάς.

Ο Μπολσονάρου παραχώρησε χθες Πέμπτη την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Οκτωβρίου, όπου κέρδισε με ευκολία την πρώτη θέση.

Ερωτηθείς για τις απόψεις του που μοιάζουν με αυτές του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπολσονάρου είπε:

«Όταν στο παρελθόν μίλησα για μετανάστευση, ήταν επειδή δεν ήθελα να έχουμε μια χώρα με ανοικτά σύνορα». «Είμαι θαυμαστής του σχεδίου του Τραμπ. Θέλει μια μεγάλη Αμερική, εγώ θέλω μια μεγάλη Βραζιλία», τόνισε.

Ο Μπολσονάρου επιτέθηκε επίσης στον αντίπαλό του, υποψήφιο του Κόμματος των Εργαζομένων. «Άκουσα τον Χαντάντ να μιλά για την οικογένεια. Άκουσα τον Χαντάντ να μιλά για τον Θεό. Ντρέπομαι», είπε ο Μπολσονάρου, βασικό προεκλογικό σύνθημα του οποίου είναι: «Η Βραζιλία πάνω απ’ όλα, ο Θεός πάνω από όλους».

«Επανέλαβε ακριβώς αυτά που του είπε ο Λούλα να πει, ο Χαντάντ δεν είναι αριστερός, ο Χαντάντ είναι δεξιός», πρόσθεσε ο Μπολσονάρου, ο οποίος δεν παύει να κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι είναι «μαριονέτα» του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Σχετικά άρθρα