Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποφάσισε η Κολομβία για πολιτικό της Βενεζουέλας για να τον «γλιτώσει» από τον Μαδούρο

Τι αποφάσισε η Κολομβία για πολιτικό της Βενεζουέλας για να τον «γλιτώσει» από τον Μαδούρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόπειρα Ανθρωποκτονίας, Βενεζουέλα, Κολομβία, Λατινική Αμερική, Νίκολας Μαδούρο,

Η Κολομβία παραχώρησε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στον Χούλιο Μπόρχες, τον αντιπολιτευόμενο πολιτικό από τη Βενεζουέλα τον οποίο το Καράκας κατηγορεί ότι ήταν ο εγκέφαλος της επίθεσης με τη χρήση drone με εκρηκτικά τον Αύγουστο εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας σε ανακοίνωσή του, η εθνική επιτροπή που είναι αρμόδια για ζητήματα ασύλου μελέτησε την αίτηση του Μπόρχες και «αφού εξέτασε τα έγγραφα» και «έλαβε υπόψη της» άλλους παράγοντες για την υπόθεσή του «θεώρησε δικαιολογημένους τους φόβους του αιτούντος ότι θα υποστεί διωγμό».

Η κυβέρνηση του Μαδούρο θεωρεί τον Μπόρχες, πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, ηθικό αυτουργό και εγκέφαλο της επίθεσης της 4ης Αυγούστου, στην οποία τραυματίστηκαν πολλά στελέχη της Εθνοφρουράς.

Ο Μπόρχες έχει καταφύγει στην Κολομβία από τον Φεβρουάριο. Η Μπογοτά απέρριψε το αίτημα έκδοσης του πολιτικού που υπέβαλε το Καράκας.

«Δεν πρόκειται να εκδώσουμε ένα πρόσωπο που υφίσταται πολιτικό διωγμό ώστε μια δικτατορία να μπορέσει να παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματά του», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ο δεξιός πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, ο οποίος δεν κρύβει την απέχθειά του για την κυβέρνηση του Μαδούρο.

Σχετικά άρθρα