ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόσοι Σκωτζέζοι θέλουν απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Πόσοι Σκωτζέζοι θέλουν απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο – Τι έδειξε δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενάντια στο ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τάσσεται το 56% των πολιτών της χώρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε (μεταξύ 28/9 και 4/10, 2018) η Panelbase.

Σε αντίθετο κλίμα, το υπόλοιπο 44% επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται πως στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου 2014, για το ίδιο ζήτημα, το «Όχι» υπερίσχυσε, με ποσοστό 55,3%.

Πριν από δύο ημέρες, η πρωθυπουργός Νίκολα Στάρτζεον υποστήριξε πως η μόνη λύση στο πρόβλημα του Brexit για τη Σκωτία, είναι να αποσχισθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κ. Στάρτζεον τόνισε ότι η «περιφρόνηση» που έχει δείξει μέχρι στιγμής η βρετανική κυβέρνηση στη Σκωτία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit αποδεικνύουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μια ένωση ίσων.

«Το Brexit είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη Σκωτία», δήλωσε στο συνέδριο του SNP, τονίζοντας ότι το Brexit κατέστησε ακόμη περισσότερο εμφανές ότι το μέλλον της Σκωτίας δεν βρίσκεται στα δικά της χέρια επειδή θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς τη δική της θέληση.

«Η μόνη λύση σε αυτό είναι να γίνουμε μια ανεξάρτητη χώρα», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι ολοένα και περισσότερο βέβαιη ότι αυτό θα συμβεί.

Η Νίκολα Στάρτζεον κάλεσε τους υποστηρικτές της να είναι υπομονετικοί για να κερδίσουν καινούργιους οπαδούς της ανεξαρτησίας.

Όπως είπε, θα αποφασίσει για μια νέα πρωτοβουλία για απόσχιση μόλις αποσαφηνιστούν οι όροι του Brexit.

Σχετικά άρθρα