Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία Σάντσεθ-Ιγκλέσιας στην Ισπανία: Στα 900 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Συμφωνία Σάντσεθ-Ιγκλέσιας στην Ισπανία: Στα 900 ευρώ ο κατώτατος μισθός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συμμαχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τους Ποδέμος προχωρά στην Ισπανία έστω και αν μέλη των δεύτερων δεν έχουν μπει ακόμη στην κυβέρνηση.

Σήμερα το πρωί Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός και επικεφαλής του PSOE Πέδρο Σάντσεθ είχε συνάντηση με τον επικεφαλής των Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας με τον οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έδωσαν τα χέρια για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019.

Οι ψήφοι των Ποδέμος είναι απαραίτητες για τον Σάντσεθ ο οποίος δεν έχει πλειοψηφία στην Βουλή και ουσιαστικά το κυβερνητικό του έργο εξαρτάται από την ανοχή ή τη στήριξη του αριστερού σχηματισμού του Ιγκλέσιας.

Στο σχέδιο του προϋπολογισμού συμπεριλαμβάνεται μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού ο οποίος με τη νέα ρύθμιση θα ανέλθει στα 900 ευρώ το μήνα από τα 850 που βρίσκεται τώρα.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν μάλιστα ότι στόχος είναι ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί ακόμα και στα 1000 ευρώ από το 2020 μετά από αίτημα των Ποδέμος.

Επίσης, στο σχέδιο του προϋπολογισμού θα υπάρχουν μέτρα προστασίας για τους ενοικιαστές και σχετικές συμφωνίες με τους Δήμους για τη ρύθμιση των τιμών των ενοικίων στη χώρα.

Σχετικά άρθρα