Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρακινοί εντόπισαν τρία τούνελ του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο – Τα κατέστρεψαν σκοτώνοντας και τους τζιχαντιστές

Οι Ιρακινοί εντόπισαν τρία τούνελ του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο – Τα κατέστρεψαν σκοτώνοντας και τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν στην έρημο στο δυτικό Ιράκ δίκτυο από υπόγεια τούνελ, που χρησιμοποιούσαν ένοπλες ομάδες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ως κρησφύγετα, και τα κατέστρεψαν.

Οι Ιρακινοί εντόπισαν τις σήραγγες στην έρημο Αλ Ρουτμπά, δυτικά της πόλης Άνμπαρ και τις κατέστρεψαν την Τρίτη.

Μιλώντας στην ιρακινή ιστοσελίδα Almaalomah πηγή των ιρακινών Αρχών ασφαλείας, είπε ότι οι σήραγγες ανακαλύφθηκαν στα πλαίσια στοχευμένης εκκαθαριστικής επιχείρισης κατά συμμοριών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που κρύβονται στην έρημο και διεξάγουν ανταρτοπόλεμο.

«Οι στρατιώτες κατάφεραν να καταστρέψουν τρία τούνελ του Ισλαμικού Κράτους και να σκοτώσουν όλους τους τρομοκράτες μέσα σε αυτά», είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι ανακαλύφθηκαν μέσα στα τούνελ και μεγάλες ποσότητες οπλισμού.

Το Ιράκ ανακοίνωσε τη στρατιωτική του νίκη επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πέρσι τον Νοέμβριο, με την απελευθέρωση και της τελευταίας πόλης που κατείχαν οι τζιχαντιστές, της Ράουα, στα σύνορα με τη Συρία.

Ωστόσο, μεγάλος αριθμός μελών της οργάνωσης διαφεύγει τη σύλληψη και συνεχίζει να μάχεται, είτε διεξάγοντας ανταρτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά, είτε πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα σε πόλεις.

Σχετικά άρθρα