Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ

Γιατί ο Μακρόν «φρενάρει» τον ανασχηματισμό – Τι ανακοίνωσε

Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός,

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν «να μην αποφασίσει» τελικά – όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η «Monde» – και να μην προβεί σε καμία απολύτως αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα σχεδόν δέκα και πλέον ημέρες από την ηχηρή αποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Με μία λιτή δήλωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοινώθηκε στους Γάλλους ότι για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό θα πρέπει να περιμένουν έως την Παρασκευή.

«Ο πρόεδρος επιθυμεί να εκμεταλλευθεί πλήρως τον χρόνο που του δίνεται για να συστήσει κυβερνητική ομάδα, με ηρεμία και επαγγελματισμό», ανέφερε εκπρόσωπος του Μεγάρου των Ηλυσίων που αποκάλυψε ότι ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, αφού ο Μακρόν επιστρέψει από την Αρμενία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Η παραίτηση του Κολόμπ, του τρίτου κατά σειρά υπουργού που αποχώρησε από την κυβέρνηση σε διάστημα μόλις δύο μηνών, ήταν ένα ισχυρό πλήγμα στην ήδη πληγωμένη δημοτικότητα του Μακρόν.

Όλο και περισσότεροι Γάλλοι πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις «άδικες» μεταρρυθμίσεις προς όφελος των εχόντων.

Η δυσαρέσκεια αυτή αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με την πλειονότητα των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος έχει απωλέσει τους τελευταίους μήνες την εμπιστοσύνη του λαού.

Ο ευρύς ανασχηματισμός κρίνεται από πολλούς πολιτικούς αναλυτές μία ύστατη ευκαιρία επανεκκίνησης για τον Μακρόν ενώ θα του προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να αφήσει – κατά το δυνατόν – πίσω του σκάνδαλα και αντιπαραθέσεις που έχουν πλήξει τη γαλλική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό.