Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε έξι χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η πρώην υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ

Σε έξι χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η πρώην υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ

Το Πρωτοδικείο Σκοπίων καταδίκασε τη Δευτέρα την πρώην υπουργό Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκούλοσκα σε ποινή φυλάκισης 6 ετών για την υπόθεση της αγοράς πολυτελούς οχήματος Mercedes, αξίας 600.000 ευρώ, από το δημόσιο της ΠΓΔΜ.

Η υπόθεση, που φέρει την κωδική ονομασία «Tank», προέκυψε από τις έρευνες της Ειδικής Εισαγγελίας που εξετάζει τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ υπενθυμίζουν ότι την για ίδια υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, σε φυλάκιση δύο ετών και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γκιόκο Πόποφσκι, σε φυλάκιση 4,5 ετών.

Η διαδικασία εκδίκασης για την Γιανκούλοφσκα είχε διαχωριστεί από αυτήν για τους Γκρούεφσκι και Πόποφσκι λόγω επαπειλούμενης κύησης.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Γιανκούλοφσκα δεν ήταν παρούσα κατά την ανάγνωση της απόφασης καθώς εκείνη την ώρα εκδικαζόταν σε άλλη αίθουσα η υπόθεση «Target-Tvrdina» (αφορά την παράνομη παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών), όπου επίσης είναι κατηγορούμενη.

Εξερχόμενη από τα δικαστήρια η 44χρονη υπουργός απέφυγε να σχολιάσει την καταδίκη της και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Εφετείο Σκοπίων.

Σχετικά άρθρα