Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο ηγέτης της Ανσάρ Αλ Ισλάμ στη Λιβύη – Ο Χισάμ Αλ Ασμάουι στα χέρια του LNA

Συνελήφθη ο ηγέτης της Ανσάρ Αλ Ισλάμ στη Λιβύη – Ο Χισάμ Αλ Ασμάουι στα χέρια του LNA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αλ Κάιντα, Ανσάρ Αλ Ισλάμ, Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Τζιχαντιστές,

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) υπό τον στρατάρχη Χαφτάρ, συνέλαβαν τον διαβόητο Αιγύπτιο ισλαμιστή τρομοκράτη Χισάμ Αλ Ασμάουι, πρώην αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου. Όπως μεταδίδουν λιβυκά ΜΜΕ, ο Ασμάουι θα παραδοθεί στις αιγυπτιακές Αρχές.

Η σύλληψη του Ασμάουι έγινε τη Δευτέρα στη Ντέρνα όπου ο στρατός της Ανατολικής Λιβύης μάχεται τους τζιχαντιστές.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες στη βόρεια Αφρική.

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Άχμεντ Μισμάρι, δήλωσε ότι ο Ασμάουι πιθανώς θα παραδοθεί στην Αίγυπτο μόλις ολοκληρωθεί η ανάκρισή του από τις Αρχές της ανατολικής Λιβύης.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Ασμάουι με αίματα στο πρόσωπο να δέχεται ιατρική φροντίδα.

Οι αιγυπτιακές Αρχές υποστηρίζουν ότι ο Ασμάουι είναι επικεφαλής του τζιχαντιστικού δικτύου Ανσάρ Αλ Ισλάμ, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη ενέδρα στην έρημο με θύματα Αιγυπτίους αστυνομικούς πέρσι τον Οκτώβριο.

Η Ανσάρ Αλ Ισλάμ είναι μια οργάνωση που θεωρείται βραχίονας της Αλ Κάιντα και κατηγορείται από τις αιγυπτιακές Αρχές και για την απόπειρα δολοφονίας το 2013 του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Η Ανσάρ Αλ Ισλάμ, υπό την καθοδήγηση του Ασμάουι, στρατολόγησε τα τελευταία χρόνια πολλούς πρώην αξιωματικούς του αιγυπτιακού στρατού και θεωρείται περισσότερο επικίνδυνη οργάνωση από το Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά.

Σχετικά άρθρα