Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός υποψήφιος βουλευτής από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Νεκρός υποψήφιος βουλευτής από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Βομβιστική Επίθεση, Εκλογές, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Τον θάνατο οκτώ ανθρώπων είχε ως αποτέλεσμα η επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας στην επαρχία Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές βουλευτής Σάλεχ Μοχάμαντ Ασεκζάι, που σκοτώθηκε κατά την έκρηξη, σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λασκάρ Γκα, πρωτεύουσα της Χελμάντ.

Τουλάχιστον άλλοι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση στην επαρχία, στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου έχουν σημειωθεί ορισμένες από τις πιο σφοδρές μάχες στη διάρκεια της εξέγερσης των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων σε στρατηγικής σημασίας επαρχίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στις 20 Οκτωβρίου.

Χθες, Δευτέρα, συνέστησαν στους Αφγανούς να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία, απαιτώντας την πλήρη αποχώρηση των ξένων δυνάμεων, η οποία, όπως υποστηρίζουν, είναι ο μοναδικός τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και 17 χρόνια.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με τις εκλογές, σε δύο μεγάλες επιθέσεις στην πρωτεύουσα Καμπούλ και στην επαρχία Χοστ τον Μάιο. Αξιωματούχοι ασφαλείας λένε πως οι επιθέσεις μπορεί να αυξηθούν καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.

Σχετικά άρθρα