Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί τα συνδικάτα καλούν τους Γάλλους να κατέβουν στους δρόμους σε μαζικές διαδηλώσεις

Γιατί τα συνδικάτα καλούν τους Γάλλους να κατέβουν στους δρόμους σε μαζικές διαδηλώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Διαμαρτυρία,

Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, αλλά και συνταξιούχοι κατεβαίνουν σήμερα Τρίτη στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων στη Γαλλία, για να διαδηλώσουν ενάντια «στην καταστροφή του κοινωνικού μοντέλου» από την κυβέρνηση.

Στην πρώτη μαζική κινητοποίηση το φθινόπωρο, οι πολίτες καλούνται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει από τα τέλη Αυγούστου τα συνδικάτα.

Οι Γάλλοι καταγγέλλουν τον πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα, τα οποία εντείνουν τη λογική της εξατομίκευσης που υπονομεύει την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη και αποδυναμώνει ξανά τις πιο αδύναμες και φτωχές κοινωνικές τάξεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνδικάτων.

Δεν είναι ωστόσο καθόλου σαφές εάν το κάλεσμα των συνδικάτων θα έχει την απήχηση που προσδοκούν.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται ενώ αναμένεται ο ευρύς ανασχηματισμός από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μετά την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεραρ Κολόμπ.

Ο Κολόμπ ήταν ο τρίτος υπουργός – και στενός συνεργάτης του προέδρου – ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, προκειμένου ο Μακρόν να προχωρήσει σε μία «σημαντική επανεκκίνηση», αφήνοντας πίσω τα σκάνδαλα και τις αντιπαραθέσεις που έχουν πλήξει την κυβέρνηση, αλλά και τη δημοτικότητά του.

Σχετικά άρθρα