Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί 52 τζιχαντιστές και 3 στρατιωτικοί σε επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά

Νεκροί 52 τζιχαντιστές και 3 στρατιωτικοί σε επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Συνολικά 52 φερόμενοι ως τζιχαντιστές και τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων στην περιοχή του Σινά, στην ανατολική Αίγυπτο, στο πλαίσιο της εκστρατείας του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε το αιγυπτιακό επιτελείο του στρατού τη Δευτέρα.

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν την 9η Φεβρουαρίου την επιχείρηση ευρείας κλίμακας που ονόμασαν «Σινά 2018», κατά διαταγή του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, έπειτα από τη διάπραξη μιας επίθεσης εναντίον τεμένους στη χερσόνησο με 300 νεκρούς, η οποία αποδόθηκε από τις αρχές στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, ο στρατός γνωστοποίησε ότι «εξουδετέρωσε» 52 «τακφιριστές» (σουνίτες εξτρεμιστές), στη διάρκεια δυο χωριστών επιχειρήσεων.

Τρεις στρατιωτικοί έχασαν επίσης τη ζωή τους στις δύο επιχειρήσεις, σύμφωνα με το επιτελείο.

Στην ανακοίνωση οι νεκροί περιγράφονται ως «πολύ επικίνδυνοι» τζιχαντιστές και προστίθεται ότι είχαν στην κατοχή τους αυτόματα τουφέκια, πυρομαχικά, χειροβομβίδες και ένα τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Κατά την ίδια πηγή, περίπου οι μισοί σκοτώθηκαν στην Αλ Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βασίζεται στις ανακοινώσεις του αιγυπτιακού επιτελείου, οι τζιχαντιστές που έχουν σκοτωθεί αφότου άρχισε η επιχείρηση «Σινά 2018» ανέρχονται σε τουλάχιστον 509.

Σχετικά άρθρα