Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία στέλνει 800 στρατιώτες στην Αρκτική για να εμποδίσει τη Ρωσία

Η Βρετανία στέλνει 800 στρατιώτες στην Αρκτική για να εμποδίσει τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρκτική, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία,

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον ανακοίνωσε ότι από το 2019, θα εγκατασταθούν στην Αρκτική 800 κομάντο και θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Τα στρατεύματα θα συνταχθούν με αυτά των ΗΠΑ και της Ολλανδίας με στόχο να μειώσουν την επιρροή της Ρωσίας καθώς υπάρχουν φόβοι πως η κυβέρνηση Πούτιν θα πραγματοποιήσει χερσαίες αρπαγές.

O Βρετανός υπουργός, είπε ότι «βλέπουμε τη δραστηριότητα των ρωσικών υποβρυχίων να βρίσκεται πολύ κοντά στο επίπεδο που ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και είναι σωστό να αρχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτό.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε ισχυρισμούς της ρωσικής επιθετικότητας και η ιδέα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει τη Ρωσία να διεκδικήσει νέες αξιώσεις στον άπω βορρά, κοντά στις παλιές βάσεις της σοβιετικής εποχής, για τους φυσικούς πόρους.

Η Βρετανία δεν έχει φυσικές διεκδικήσεις πολύ βόρεια, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να στείλουν στρατεύματα στην περιοχή με το βλέμμα να συγκρουστούν με τη Ρωσία και οι αξιωματούχοι λένε ότι είναι ζωτικής σημασίας να «δείξουμε ότι είμαστε εκεί» στον Αρκτικό Κύκλο.

Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό κερδοσκοπία για να διεκδικήσουν πόρους στο βορρά, αλλά τα έθνη του ΝΑΤΟ στέλνουν όλο και περισσότερα στρατεύματα σε κάθε ρωσικό σύνορο εδώ και χρόνια, πάντοτε ονομαστικά για να αντισταθούν στην «επιθετικότητα» που υπάρχει καθαρά ως σημείο αναφοράς για να δικαιολογήσει περισσότερες στρατιωτικές δαπάνες.

Σχετικά άρθρα