Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε: Η γερμανική κυβέρνηση θα αντέξει και χωρίς τους Σοσιαλδημοκράτες

Σόιμπλε: Η γερμανική κυβέρνηση θα αντέξει και χωρίς τους Σοσιαλδημοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Σοσιαλδημοκράτες,

Πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση συνασπισμού στο Βερολίνο θα αντέξει τους κραδασμούς μιας πιθανής αποχώρησης των Σοσιαλδημοκρατών εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στη Bild am Sonntag ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ εξέφρασε την ελπίδα ο μεγάλος συνασπισμός των δύο κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με το SPD να ολοκληρώσει τη θητεία του, αλλά όπως υποστήριξε μια κατάρρευση της συμμαχίας δεν θα σημάνει και το τέλος της κυβέρνησης.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε σταθερή κυβέρνηση μειοψηφίας», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Λόγω της εμπειρίας από την κατάρρευση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης οι προπάτορές μας που έγραψαν το Σύνταγμα κατέστησαν τόσο ισχυρή τη θέση του καγκελάριου, που δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αν οι Σοσιαλδημοκράτες δεν αντέξουν κάποια στιγμή δεν θα σημάνει το τέλος του κόσμου. Έχουμε στέρεες δημοκρατικές συνθήκες», είπε.

Τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας βλέπουν τα ποσοστά τους να υποχωρούν σημαντικά στις δημοσκοπήσεις λόγω των εσωτερικών διαφωνιών, ενώ τρεμοσβήνει και το άστρο της Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που ανεβαίνει η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία. Αλλά ο Σόιμπλε απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας των Χριστιανοδημοκρατών με την AFD.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, τα δύο κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης λαμβάνουν στην πρόθεση ψήφου 27%, έναντι 17% των Σοσιαλδημοκρατών και 16% της AfD και των Πρασίνων.

Oι Χριστιανοκοινωνιστές του Χορστ Ζεεχόφερ αναμένεται να χάσουν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βαυαρία στις εκλογές της Κυριακής, ενώ δύσκολα θα είναι όπως δείχνουν τα πράγματα και για τους Χριστιανοδημοκράτες στις εκλογές στο κρατίδιο της Έσσης.

«Γνωρίζω ότι με τις έριδές μας συμβάλαμε στο να εμφανίζονται έτσι τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Δεν αρέσει στους ψηφοφόρους να διαφωνούμε και ούτε κατανοούν γιατί διαφωνούμε», παραδέχθηκε η καγκελάριος το Σάββατο μιλώντας στη νεολαία της CDU στο Κίελο.

Σχετικά άρθρα