Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: «Διπλωματία των μεγαφώνων» από την Ολλανδία

Λαβρόφ: «Διπλωματία των μεγαφώνων» από την Ολλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ολλανδία, Πράκτορες, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία, Ρωσική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (GRU), Σεργκέι Λαβρόφ,

Η εκστρατεία παραπληροφόρησης στην οποία προβαίνει η Ολλανδία, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις, έχει ως στόχο να αποσπάσσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα περίπλοκα ζητήματα τα οποία συζητούνται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Ιταλό ομόλογο του Έντσο Μοαβέρο- Μιλανέζι.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στο περιστατικό της απέλασης τον περασμένο Απρίλιο από την Ολλανδία τεσσάρων Ρώσων υπόπτων για κατασκοπεία, το οποίο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η ολλανδική κυβέρνηση, είπε ότι πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα «διπλωματίας των μεγαφώνων» που περιφρονεί τις νομικές διαδικασίες που έχουν δημιουργηθεί και υπάρχουν για να εξετάζονται προβλήματα που ανακύπτουν στις σχέσεις μεταξύ των χωρών.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι δεν υπήρξε τίποτα το παράνομο στο ταξίδι των τεσσάρων κατηγορούμενων για κατασκοπεία Ρώσων στη Χάγη και πως ήταν ένα ταξίδι ρουτίνας, δεν κρύφτηκαν ούτε όταν έφθασαν ούτε όταν πήγαν στο ξενοδοχείο ούτε όταν επισκέφθηκαν την ρωσική πρεσβεία.

Τους συνέλαβαν, χωρίς να τους εξηγήσουν τον λόγο και δεν τους επέτρεψαν να επικοινωνήσουν με την ρωσική πρεσβεία στην Ολλανδία και πως όλα αυτά έμοιαζαν με παρεξήγηση.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε περασμένη εβδομάδα, ότι τον Απρίλιο απελάθηκαν από την Ολλανδία τέσσερις ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία, οι οποίοι κατηγορούνταν για απόπειρα κυβερνοπειρατείας στην έδρα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

«Σε σχέση με την εκστρατεία παραπληροφόρησης που οργανώθηκε στη Χάγη, η ολλανδή πρεσβευτής» κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών», ανακοίνωσε το υπουργείο στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σχετικά άρθρα